Opnieuw degradatie voor dames Klein Zwitserland

Het was een droevige zondagmiddag op de Klatteweg in Den Haag. De hockeydames van Klein Zwitserland moesten alles op alles zetten in hun strijd tegen de degradatie uit de Promotieklasse. Vorig seizoen kwamen ze daar terecht door degradatie uit de hoofdklasse en het grootste deel van het team was toen vertrokken.

De vastberadenheid om te laten zien wat ze waard waren straalde eraf. Na amper zes minuten zorgde Jip Blaas voor een golf van opwinding onder de supporters van Klein Zwitserland door het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. De hoop op een goede afloop groeide, maar die hoop kreeg al snel een knauw toen twee minuten later Marieke Bos van Push genadeloos terugkwam en de stand weer gelijk trok.

Het bleef een spannende strijd, met kansen aan beide kanten. Klein Zwitserland verdedigde met alles wat ze in zich hadden, maar twaalf minuten voor het eindsignaal kwam aan de hoop een zuur einde doordat Lobke van Nistelrooij voor Push de winnende treffer naar binnen knalde. Daarmee viel ook meteen het doek voor de dames van Klein Zwitserland die alles gegeven hadden.

Teleurstelling overheerste bij het team van Klein Zwitserland degradatie uit de Promotieklasse was een feit.

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.