HC Klein ZwitserlandHC hdm

Goldcup brengt buren weer bij elkaar

In juni van dit jaar was Klein Zwitserland te sterk voor hdm en werd het lot beslecht: KZ in de Hoofdklasse en hdm weer een jaar in de Promotieklasse. Maar hoe groot het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen nu is, wordt deze avond duidelijk op Sportpark Groenendaal waar de tweede ronde van de bekerwedstrijd beide teams weer tegenover elkaar brengt.

Hdm ging de eerste helft achter de bal spelen, daarmee was ook KZ het veld opgekomen. Het was dus een beetje aftasten en prikken. Mede door goed keepwerk van de tweede keeper van hdm Rick Velle was er bij rust niets aan de hand.

Openingstreffer

Tweede helft begon een stuk fanatieker op deze ijzig koude avond. Oud spelers van hdm H1 die vlak daarvoor nog een wedstrijd gespeeld hadden op het LST veld lieten goed van zich horen. De steenbokken maakte de openingstreffer met een strafcorner. Het was Sören Bigalke die vervolgens de rebound na een strafcorner wist te benutten zo kwam de thuisploeg weer langszij.

Shoot-outs

De spelers van Klein Zwitserland wisten met 1-3 uiteindelijk de noodzakelijke shoot-outserie naar zich toe te trekken en knikkerde hdm zo de Goldcup uit.