HC Klein ZwitserlandHC hdm

Geknokt om plek in Hoofdklasse

Net als afgelopen donderdag rondom het veld bij hdm was het ook nu weer sfeervol en afgeladen op de Klattenweg bij Klein Zwitserland. Het was voor hdm de laatste kans om net als twee jaar geleden in de hoofdklasse te komen. Voor KZ ging het om nog een jaar in de hoofdklasse. In tegenstelling tot het vorige treffen leek het nu wel een kolkende arena waar werd geknokt. Een strafbal zou uiteindelijk het eerste punt opleveren voor de thuisploeg. Martijn van Grimbergen bracht de stand op 1-0.

Feest voor publiek

Er werd strijd geleverd op het veld, aan beide zijden was het gevoel dat er een punt gemaakt zou worden. Kansen waren er genoeg. Maar ook beide keepers waren scherp aanwezig. Het was net na de rust dat Ruben Versteeg van KZ de stand op 2-0 zette. Het was ongelofelijk hoe de mannen van hdm in deze hoge temperaturen als geel-groene tijgers steeds weer in de aanval gingen. Het publiek genoot! Maar het lukte de uitploeg niet meer om de Steenbokken die af en toe met 11 man in de cirkel stonden te passeren.

Ongewijzigde situatie

Het resulteerde dus in een ongewijzigde situatie, Klein Zwitserland blijft in de hoofdklasse en hdm zal zich volgend jaar opnieuw naar te top knokken in de Promotieklasse. Vandaag waren de punten voor KZ maar het mooiste spel was echt in handen van hdm.