HGC pakt eindelijk weer 3 punten

Het was feest op de Roggewoning in Wassenaar, eindelijk was daar de ommekeer voor de dames van HGC. Met de hoop op betere tijden werd de confrontatie tegen de hekkensluiter, Rotterdam, een belangrijk moment voor het team van Suzan Veen.

Het starte niet met een al te krachtige vertoning van beide teams. Maar de Spaanse hockeyster Lola Riera bracht verandering door tweemaal genadeloos toe te slaan vanuit strafcorners, tussendoor liet ook Emma van Santbrink van Rotterdam van zich horen met een treffer uit een strafcorner.

Met een benutte strafcorner door Isa van Spronsen stonden beide teams aan het begin van het laatste kwart weer naast elkaar. Maar zeven minuten voor het laatste fluitsignaal doorbrak Joosje Rijpstra de impasse door de score naar 3-2 te tillen, waarmee HGC de voorsprong pakte.

Rotterdam deed een uiterste poging om terug te vechten, maar de dames slaagden er niet in om nog te scoren. De Gazellen hielden stand, waarmee de langverwachte overwinning eindelijk binnen was. Deze prachtige opsteker zal zeker vertrouwen geven voor de spannende uitdaging volgende week waarbij HGC uit speelt tegen Amsterdam.