Almeerse Hockey ClubHC Klein ZwitserlandKlein Zwitserland laat punten schieten

Almere wacht als hekkensluiter in de hoofdklasse nog steeds op de eerste punten van het seizoen. Gaat het vandaag bij Klein Zwitserland eindelijk lukken? KZ heeft uit 5 wedstrijden nog maar 3 punten en is dus net als de gasten zeker niet uit de gevaren zone.

Bij iedereen was het besef dat dit een belangrijke pot was voor het Haagse team, behalve bij de spelers zelf, zo leek het. Het eerste en tweede kwart was door de thuisploeg vooral verdedigend en werden de Flevolanders zeker niet het vuur aan de schenen gelegd.

Tactiek?

Je zou denken dat dit de tactiek van coach Carlos Castano Dibello zou zijn, maar nee, ook na de rust kwam er maar bij mondjesmaat een beetje passie in het team van KZ. De openingstreffer kwam zelfs voor Almere. Maar met veel onbegrip onder de spelers en coach Pasha Gademan werd dit doelpunt van Deegan Huisman afgekeurd. Koen Bijen wist daarna op de knieën wel de openingstreffer met een tip-inn te scoren. Het zou niet lang duren voordat Almere weer langszij kwam met opnieuw een treffer van Deegan Huisman.

Nog onderaan

Met de 1-1 op het scorebord voelde het als een berusting voor beide teams. Niemand kon de lust vinden om van deze wedstrijd alsnog een feest te maken. Almere haalt wel zijn eerste punt deze competitie maar komen daarmee nog niet los van de onderste plek.