HC hdmHdm promoveert naar hoofdklasse!Hurley hockeyclub Amstelveen

De mannen van hdm zijn er zondag in geslaagd promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. De hockeyers versloegen in de derde en beslissende promotie-degradatiewedstrijd het Amsterdamse Hurley na het nemen van shoot-outs.

Het blauw-witte team uit Den Haag plaatste zich pas op slotdag van de reguliere competitie voor de play-offs. Daarin werd eerst Victoria in drie wedstrijden verslagen. Daarna volgde een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Hurley, die werd welverdiend gewonnen. Gisteren ging hdm in de return hard onderuit met 4-1. Zondag kregen de Hagenaars op het eigen sportcomplex Groenendaal de laatste kans om promotie naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen. Na een bloedstollende wedstrijden die werd beslist na het nemen van shoot-outs slaagde de mannen van coach Ronald Hugers daarin.

Versteeg

In het begin van de wedstrijd gebeurde er van alles. Net als zaterdag kwam hdm op voorsprong, ditmaal door een doelpunt van Ruben Versteeg. Kort daarna kwam Hurley echter alweer langszij door een benutte strafcorner. Het in grote getalen opgekomen publiek genoot al zingend en juichend van de bloedstollende krachtmeting, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Tweede helft

In de tweede helft zagen we twee teams die elkaar zwaar bestreden met prachtige kansen aan beide zijden. Maar het vizier bij de teams stond niet op scherp, waardoor doelpunten uitbleven. Het jonge en gretige hdm was net iets fitter, de gasten beschikten over meer ervaring, maar w zou de doorslag geven? Hurley had lijfsbehoud bijna in de tas toen er in de laatste minuten een strafcorner werd toegekend. Deze leverde direct een tweede op, waarna de eindtijd ondertussen was verstreken. Wat volgde waren spannende minuten waarin de Amsterdamse ploeg nog drie corners mochten nemen. Met ijzersterk verdedigen wisten de Hagenaars er toch nog een shoot-out serie uit te slepen.

Spanning en ontlading

Zoals altijd bij shoot-outs heeft de keeper een bijzonder grote inbreng in de afloop. Hdm doelman Joey Fontaine leverde al prima prestaties in de play-offs tegen Victoria, maar zou hij ook deze druk kunnen trotseren en zijn club belonen met een Hoofdklasse ticket? De eerste twee shoot-outs van Hurley werden door de nummer 1 van hdm op prachtige wijze gestopt. Pieter van Straaten en Cédric de Gier scoorden wel voor de thuisploeg. Hdm kreeg via Sander Groenheijde de kans de wedstrijd te beslissen, maar hij miste, waarna de gasten wel doel troffen; 2-1. In zijn shoot-out werd Martijn Dolman door Hurley keeper Daan Wisselink foutief afgestopt; strafbal. Groenheijde pakte zijn revanche en pushte de strafbal prachtig in het doel. De ontlading was enorm; hdm spelers renden juichend naar de fans, kinderen kwamen gillend het veld op, champagne spoot door de lucht! Na jaren van ‘net niet’ was het voor de Haagse mannen eindelijk eens ‘net wel’. Hdm speelt volgend jaar in de Hoofdklasse!