Hockeyclub TilburgHGC hockey wassenaarHGC wint ruim van taai Tilburg

Anders dan de uitslag doet vermoeden liet HGC de uitploeg vandaag niet alle hoeken van het veld zien. Vooraf was het sterk spelende HGC niet echt een partij voor de hekkensluiter van de Hoofdklasse competitie. Al na een paar minuten leek de toon al gezet toen Steijn van Heijningen een strafcorner voorbij doelman Camille van Emstede schoot.

Taai Tilburg

Maar vanaf dat moment bleek Tilburg toch een taaie tegenstander. De mannen van coach Jeroen Delmee creëerden kansen waarbij het in de cirkel spannend werd maar helaas nét niet kon worden afgemaakt. Er was vijf minuten voor de rust opnieuw een strafcorner nodig om HGC naar 2-0 te brengen.

Opkijken

Opkijken tegen twee punten achterstand en het wegtikken van de tijd deed het niet goed voor de vechtlust en het vertrouwen van de Brabanders. Met een paar mooie snelle acties wisten de mannen van HGC nog twee punten te scoren en stond er toch een stevig verlies op het bord. Jammer dat het Tilburg in de eerste helft niet was gelukt om een punt te maken want dat was zeker verdiend.