HC LarenHC hdm

Opnieuw mooie winst voor dames hdm

In de Livera Hoofdklasse stonden de dames van Laren weer tegenover hdm. Dat beloofd een spannende pot te worden op Sportcomplex Groenendaal in Den Haag. Het team van de nieuwe coach Marieke van Doorn had er zin in en ook bij Laren was de stemming opperbest.

In evenwicht

De wedstrijd was vanaf het begin in evenwicht, aan beide kanten ontstonden kansen maar ook waren beide teams niet erg trefzeker in de aannames. Vele ballen eindigde over de lijn in plaats van op de krul. Daar leek ook geen verbetering in op te treden in het tweede kwart. De score werd geopend door Pien van Nes die de strafcorner een paar minuten voor rust voorbij Karlijn Adank, keeper van Laren, wist te krijgen.

Stijgende lijn

De tweede helft was nog maar en paar seconden gestart toen de thuisploeg letterlijk werd verrast door een treffer van de nummer 10 van Laren. Maxime Kerstholt bracht haar team daarmee weer langszij. Maar de Haagse dames bleven fanatiek en doelgericht spelen. Je voelde weer echte strijd in het team. Dat waren ze voor de winterstop langzaam kwijtgeraakt. Het was Pien Dicke die deze stijgende lijn wist te verzilveren met een prachtig doelpunt. Dit was al de tweede overwinning in dit jaar en smaakt zeker naar meer.

Arbiters: Ferdy Walvoort en Merijn Goezinne