Hurley hockeyclub AmstelveenHC hdmhttps://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/alles-over-de-gold-cup-2017-2018

Dames hdm schieten zich naar finale Goldcup

Het was de haagse club hdm die het vanavond in de halve finale van de KNHB bekercompetitie op moest nemen tegen de dames van Hurley. Op papier geen makkelijke partij.

Terugzakken

Het team van hdm was door coach Sonja Tohmann super gemotiveerd het veld ingestuurd. Vanaf de eerste seconden werd er meteen veel druk gezet op de speelsters uit Amsterdam. Daar kwamen ook twee zeer mooie kansen uit die helaas niet werden afgemaakt. Op het moment dat bij de thuisploeg de energie een beetje terugzakte wist Hurley daar meteen gebruik van te maken, met als gevolg dat Tess van Ramshorst aan het begin van het tweede kwart wist te scoren.

Strafcorner-kanon

De gelijkmaker van hdm kwam pas in de tweede helft. Met een loeihard schot wist Pien van Nes een strafcorner te verzilveren. Het massaal toegestroomde publiek veerde op. Maar het feestje werd door Yentl Leemans binnen twee minuten al weer teniet gedaan. Hdm wist na een geslaagde strafcorner doorTessa Clasener toch weer langszij te komen. Zo eindigde de reguliere speeltijd uiteindelijk in een 2-2 eindstand.

Shoot-outs

In deze competitie zou de halve finale dus beslist worden door shoot-outs. Elke Boers wist als eerste de keeper van hdm te passeren. Pien Dicke werd bij haar poging door keeper Wendela van Dedem zo stevig aangepakt dat daar een strafbal voor werd gegeven. Pien van Nes had geen moeite om deze over de lijn te krijgen. De dames in het rood hadden duidelijk meer problemen met Julia Remmerswaal die voor hdm drie keer het doel leeg hield. Mascha Sterk en Mila Muyselaar wisten beiden wel te scoren. Bij de thuisploeg ging het dak eraf! de ontlading bij spelers en publiek was enorm. en het zou nog tot laat in de die nu door gaat naar de finale.

Hierbij wordt Bloemendaal de opponent omdat deze vanavond, ook na het nemen van shoot-outs, heeft gewonnen van SCHC.

Arbiters: Stephan Groen en Joep Everaers

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER