https://www.ahbc.nl/HC hdm

Vrouwen hdm strijdend ten onder tegen koploper

In de thuiswedstrijd tegen koploper Amsterdam stond er voor de hockeyvrouwen van hdm louter prestige op het spel. De play-offs waren al buiten bereik en daarom was het pootje lichten van de kersverse koploper nog het enige haalbare. Ondanks goed weerwerk slaagden de Haagse hockeysters niet in die opzet en verloren met 1-4.

Net als vrijdag in de met 3-0 verloren wedstrijd bij Den Bosch werd er ook zondag weer goed hockey afgeleverd door de Haagse leeuwinnen. Helaas voor hdm leverde dat ook nu weer geen punten op. Het begon met twee prima kansen maar de meiden van coach Sonja Thomann slaagden er niet in te scoren. Amsterdam speelde met minder overwicht als je van een koploper zou verwachten, maar profiteerde na een kwartier spelen wel van een Haagse verdedigingsfout welke door Kitty van Male werd afgestraft. Dat deden de Amsterdammers een kwartier later nog eens, ditmaal was het Charlotte Vega die de bal in het doel schoot; 0-2.

Strafcorners

De tweede helft startte met een aantal strafcorners voor de blauw-witte dames. Topscorer Pien van Nes slaagde er echter niet in hier een van te verzilveren. De thuisploeg bleef knokken voor de aansluitingstreffer en met nog zes minuten te spelen werd de keeper naar de kant gehaald voor een extra veldspeelster. Hoewel Mila Muyselaar het als vliegende keep goed deed, kreeg Amsterdam wel een strafbal toegekend, waarna hdm keepster Julia Remmerswaal toch weer in het doel plaatsnam. Tevergeefs want Eva de Goede wist wel raad met dit buitenkansje; 0-3.

Erepunt

De Haagse ploeg kreeg uiteindelijk toch wat hen minimaal toekwam, een eretreffer. Nina van der Marel wist Lauren Stam te passeren die ook als vliegende keeper was ingezet. Verder dan dat kwam hdm niet, sterker nog het moest nog een treffer incasseren. In de absolute slotfase bracht Marijn Veen de geflatteerde 1-4 eindstand op het bord. De Haagse dames baalden er enorm van want er had vandaag echt meer ingezeten tegen de koploper.

Arbiters: Jan van der Vlist en Pascal Engelbertink

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER