https://www.hcrotterdam.comHC hdmHdm stunt en pakt laatste strohalm in hoofdklasse

Om directe degradatie te voorkomen moesten de hockeymannen van hdm zondag in het thuisduel tegen het ervaren Rotterdam minimaal één punt pakken. In een knotsgekke wedstrijd die alle kanten op kon gaan slaagden de Hagenaars in die opzet door 4-4 gelijk te spelen. Bij winst volgende week in de uitwedstrijd bij directe concurrent Almere kan hdm zich eventueel nog handhaven in de play-downs..

Kwajongens-team

Het kwajongens-team van Ronald Hugers bleek daar wel zin in te hebben, hoewel Rotterdam meteen met veel overmacht de helft van hdm bestormde, kwam er vrij snel tegenwicht van de thuisploeg. Creatief en energiek hockey waar het minder draaiende team uit Rotterdam toch moeite mee had. Veel vond plaats binnen de cirkel van hdm, toch kwam daar geen treffer uit. Er was een strafcorner voor nodig die door Seve van Ass langs de Haagse keeper Jaap van Montfort werd geslagen. 0-1

Twintig minuten maakte Lennart Kallenberg uit een prachtige voorzet van Martijn Dolman de gelijkmaker. Het publiek op Sportpark Groenendaal ging los toen Cédric de Gier een paar minuten later zes Rotterdamers wist te passeren en tijdens zijn val keeper Berend van Eldonk het nakijken gaf. 2-1

Verhitte situaties

Na de rust ging het kat en muis spel lekker door. Het was niet allen de zon die voor verhitte situaties zorgde. In de 42e minuut was het Simon Egerton die met een tip in weer alles gelijk bracht. Rotterdam leek het antwoord gevonden te hebben want na een paar minuten werd er opnieuw gescoord, ditmaal door nummer 19 Milan van Baal.

Specialiteit

Strafcorner kanon Kieran Dartée wist met zijn specialiteit in de vijftigste en zestigste minuut een strafcorner te verzilveren waardoor het blauw-witte team zelfs weer op voorsprong kwam 4-3. De spelers uit Rotterdam trokken alles uit de kast om niet met lege handen tegen de hekkensluiter naar huis te moeten gaan. Jeroen Hertzberger wist twee minuten voor tijd met een strafbal de eindstand naar 4-4 te brengen.

Almere

Een gelijkspel en slechts één punt voor beide teams. Deze is voor hdm echter van grote waarde. Het team van coach Ronald Hugers moet volgende week wel in en van Almere winnen. Zo niet dan degradeert hdm alsnog. Slaagt de ploeg er wel in dan zal er een play-down competitie volgende met een team uit de Overgangsklasse.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER