HGC hockey wassenaarKampong HockeyHGC krijgt klappen van Kampong in eerst play-off wedstrijd

In de laatste competitie wedstrijd ging HGC hard onderuit tegen koploper Bloemendaal. Met 4-1 maakte de ploeg van Paul van Ass een slechte beurt, maar plaatste zich toch met een derde plek voor de play-offs. HGC speelt nu de eerste wedstrijd thuis tegen titelverdediger Kampong, die op een tweede plaats na Bloemendaal eindigde. Op het veld in Wassenaar weet men dat er van alles kan gebeuren, maar het zal niet makkelijk gaan.

Onbewaakt ogenblik

De strijd was fel en de verdediging mocht absoluut geen ruimte laten vallen. Toch wist Philip Meulenbroek in een onbewaakt ogenblik trefzeker te zijn voor het team uit Utrecht. Hij zou dat later nog drie maal doen. Maar eerst kwamen de HGC-mannen langszij door een treffer van Max Plennevaux. HGC kreeg in de eerste helft een grote serie aan strafcorners, maar geen enkele was doeltreffend. We gingen dus de rust in met 1-1. Niks aan het handje.

Man of the match

Maar daar bleek snel te veranderen toen er in de tweede helft binnen een minuut gescoord werd door Bjorn Kellerman. En daar bleef het niet bij, zoals gezegd was de man of the match de nummer 20, Philip Meulenbroek. Hij bracht de stand voor Kampong op uiteindelijk op 5 punten. Alleen Olivier van Tongeren kon nog een punt maken voor de thuisploeg. Waar het in de eerste helft goed gelijk op ging, was de tweede helft helemaal voor Kampong.

Return op zaterdag 18 mei om 16.00 uur bij Kampong.