HC Klein ZwitserlandHGC hockey wassenaarKZ strijdend ten onder tegen HGC

Het was een zinderende Haagse klassieker waarbij Klein Zwitserland op bezoek was bij de buren van HGC. Na het eerste fluitsignaal gingen beide teams direct vol gas. Dat gaf niet alleen een geweldig spektakel voor de toeschouwers, maar HGC deelde meteen twee harde oorvijgen uit aan Klein Zwitserland. Binnen 4 minuten stond het 2-0. Het leek erop dat de steenbokken vandaag van de mat geveegd zouden worden.

Geen verdoving

Maar in plaats van verdoofd te zijn door die eerste klappen, stonden de mannen in het rood juist op en creëerden kansen. In het tweede kwart weet Wouter Pastoor uit een strafcorner 2-1 te maken. Lange tijd blijft het een geljkwaardige strijd met over en weer kansen maar zonder punten. Het gevoel van weggevaagd te worden was verdwenen bij KZ. Tot het moment dat er snel achter elkaar werd gescoord door de thuisploeg, opnieuw Ashley Jackson en daarna Seve van Ass maakte er 4-1 van.

Slotfase

Ook KZ kon nog een keer scoren uit een strafcorner, Enzo Torossi zette de stand op 4-2 en in het slotakkoord maakte Ashley Jackson zijn derde van de partij en was deze mooie wedstrijd klaar met een eindstand van 5-2. HGC plaatste zich door deze overwinning bij de eerste 4 en Klein Zwitserland zakte, nu met vier nederlagen op rij, naar een negende plaats in de competitie.

 

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER