https://www.almeerse.nlHC hdmHdm verlaat na één jaar de Hoofdklasse

Door een gelijkspel tegen Rotterdam wisten de mannen van hdm vorige week te voorkomen dat ze al na één jaar direct afscheid moesten nemen van de Hoofdklasse. Maar het was uitstel van executie met de ruime nederlaag vandaag tegen directe concurrent Almere degradeert het Haagse team alsnog naar de nieuw ingevoerde Promotieklasse.

ADO-bus

De sfeer was goed, de mannen van coach Ronald Hugers waren met de ADO-bus naar de arena van Almere getransporteerd. Erop of eronder, dat was het conto voor vandaag. De blauw-witten speelden zeker niet slecht, maar toch had Almere duidelijk de touwtjes in handen. Na nog geen half uur spelen stond het al 2-0 voor de thuisploeg, Terrance Pieters scoorde eerst een strafcorner en daarna nog een veldpunt.

Als leeuwen

Maar de mannen uit Den Haag vochten als leeuwen en niet zonder resultaat Pieter van Straaten scoorde vlak voor rust en Kieran Dartée direct na de rust uit een strafcorner om daarmee weer op gelijke hoogte te komen. Er was weer hoop maar Stijn Jolie maakte daar in de 49e minuut een einde aan door een strafcorner te benutten. Uiteindelijk was het Deegan Huisman die het team van coach Pasha Gademan zeker stelde voor het spelen van de nacompetitie.

Avontuur

Logisch dat het er na het eindsignaal van deze beladen wedstrijd een enorme ontlading kwam. Almere was uitgelaten blij door het voorlopige lijfsbehoud, hdm zat met een kater op het veld. Een jaar bikkelhard gewerkt en met lege handen naar huis, of was dit jaar in de hoofdklasse toch vooral een prachtig avontuur geweest van een heel hecht team?