HC Klein Zwitserland

KZ H1 vecht en wint van Zwart-Wit

Klein Zwitserland wilde zeker op eigen veld drie punten binnen halen ten koste van de gasten uit Breda. Zwart-Wit liet zich echter niet zomaar onder de grasmat schuiven.

Het was zondag warm en druk en het publiek werd op spannende wedstrijd getrakteerd. De thuisploeg was zich van bewust dat dit niet een wedstrijd van even oprollen zou worden. Er werd door beide teams energiek gespeeld maar in de één-op-één confrontaties zag je duidelijk de ervaring van de Steenbokken.

Eerste treffer

Het was Maarten Groen die wel op een hele bijzondere wijze de eerste treffer op zijn naam zette. Een uit koers geraakte scoop belandde op de lat en nog voordat de keeper in de gaten had wat er gebeurde tikte Groen de bal heel cool over de lijn. De gasten gaven daarop nog meer druk en het was Hendrickx die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Met een ruststand van 1-1 stond alles weer open.

Vol gas

De mannen van coach Carlos Castano Dibello gingen er na de rust op vol vermogen tegenaan. Dat resulteerde in twee treffers voor de thuisploeg. De spanning bleef echter in de wedstrijd toen Zwart-Wit 5 minuten voor tijd de 3-2 wist te maken door het benutten van een strafcorner. Maar zelfs met de inzet van een vliegende keeper lukte het niet meer om nog langszij te komen. 3 punten voor KZ en het het team van coach Pim Wijzenbeek ging met lege handen terug naar Breda.

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER