HC PinokéHC Klein Zwitserland

Dames KZ zorgen niet voor stunt 

Het is de hockeyvrouwen van Klein Zwitserland niet gelukt koploper Pinoké pootje te lichten. De Steenbokken verloren op eigen veld met 1-3.

Mooie start

De vrouwen van Klein Zwitserland begonnen energiek aan hun duel tegen Pinoké. Dat werd al snel beloond toen Fleur Honing de bal voorlegde en Sophie van der Heijden deze simpel langs keeper Kiki Gunneman tikte. Pinoké had de handen vol aan de Steenbokken, maar twee Haagse fouten achterin zorgden voor de ommekeer in de wedstrijd. Sterre Deetman bracht de koploper langszij en de Steekneuzen wisten in de eerste helft in de persoon van Kari Stam zelfs nog een keer te scoren; ruststand 1-2.

Weerstand

Na rust kon geen van beide partijen echt overtuigen, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Ook toen de gasten uit Amstelveen zes minuten na rust 1-3 maakte (opnieuw Deetman). De Steenbokken creëerden daarna wel een paar kansen en een strafcorner, maar deze werden niet verzilverd en zo eindigde het duel in een nederlaag voor de Haagse hockeysters. Jammer dat het team van scheidend coach Bastiaan Bunnik in de tweede helft geen vuist meer kon maken. KZ blijft vijfde en zag tot tevredenheid dat concurrent Wageningen ook verloor.

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER