HC LarenHC hdm

Hdm loopt in de val van Laren D1

Op sportpark Groenendaal was deze vrijdagavond de directe concurrent Laren te gast. Winst in deze partij is voor beide teams noodzakelijk om kans te maken op een play-off plaats.

Haalbare kaart

In het eerste kwart leek dat doel zeker haalbaar voor de thuisploeg. Er werd creatief en hoogwaardig gehockeyd. Laren bleek vooral de rust en overzicht te houden en alleen te zoeken naar een makkelijke goal vanuit de counter.

Gelijk op

Na drie periodes stond het in Den Haag nog steeds 0-0. Maar in het vierde deel van de wedstrijd kwam de strategie van de Larense coach Robbert-Jan Cox pas duidelijk naar voren. Hdm had zich langzaam aan leeg gespeeld op het counterspel van de dames uit Noord-Holland. Daardoor zag je dat het blauw-witte team steeds meer steekjes liet vallen.

Vakkundig

Maxime Kerstholt wist daar gebruik van te maken en sloeg de bal 2 keer kort achter elkaar vakkundig langs Julia Remmerswaal, die overigens ook vandaag weer een aantal mooie reddingen had voor de thuisploeg. Hdm kwam deze klap niet meer te boven en Lisa Gerritsen gaf vlak voor het einde met een derde doelpunt de genadeklap.

Geen play-offs voor hdm

Laren heeft nu, mede door het verlies van Oranje Rood tegen SCHC, de vierde plaats bereikt in de competitie. Voor het Haagse team van coach Sonja Thomann is de kans voor een play-off plek verkeken. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen. Zondag speelt hdm uit tegen Nijmegen.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER