hdm hockey club den haag

Donkere wolken pakken zich samen boven hdm

Het was zondag erop of eronder voor de heren van hdm. Op het programma stond het thuisduel tegen hekkensluiter Almere H1. De winnaar zou eindelijk de eerste driepunter van het seizoen pakken en daarmee afstand doen van de rode lantaarn.

Op Sportpark Groenendaal gingen de gasten uit Almere er gelijk vol tegenaan. Binnen 3 minuten wisten de Flevolanders al de eerste strafcorner te versieren en deze werd meteen ten gelde gemaakt. Stijn Jolie zette de Hagenaars op achterstand. Niet veel later slaagde ook Manuel Verga erin de Haagse keeper Joey Fontaine te passeren met een geweldige knal; 0-2.

Almere opereerde in tegenstelling tot de Haagse mannen zeer effectief en na het eerste kwartier stond het al met 3 doelpunten voor op de thuisploeg. Sander Groenheijde kon door een benutte strafbal nog wel 1-3 aantekenen, maar daar kwam meteen een antwoord op waardoor 1-4 de ruststand was.

Wel dreiging, maar niet genoeg
In het tweede deel van deze wedstrijd ging hdm wel beter spelen. Ballen kwamen beter aan, er was dreiging en er werd minder rommelig gespeeld. De verdediging van de Almeerse mannen ging het echter ook beter doen om zo deze voorsprong niet uit handen te  geven. De blauw-witten creëerden wel een enorme hoeveelheid strafcorners. Kieran Dartée, die als het corner-kanon te boek staat, wist er echter maar twee te verzilveren. Dat was toch echt te weinig om indruk te maken. Dat bleek ook uit de eindstand van 3-5.

Vechtlust
De mannen uit Almere hadden duidelijk hun plan uitgevoerd, waarbij hdm ondanks de vechtlust, teveel steken had laten vallen. Ronald Hugers heeft nog een hele klus om dit team als een goed geoliede machine te laten werken in de Hoofdklasse.

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER