HC hdm

Dames hdm te sterk voor Bloemdaal

De vrouwen van hdm wonnen zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop moeizaam met 3-2 van Bloemendaal. Hierdoor sluiten de meiden van Sonja Thomann deel één van de Hoofdklasse met een knappe zesde plaats.

Bloemendaal, het team van Teun de Nooijer, behaalde uit de afgelopen tien wedstrijden 7 punten minder behaald dan hdm. Voor de dames uit Den Haag is het belangrijk om na de nederlaag tegen Amsterdam vorige week, tegen de op papier mindere tegenstander de draad weer op te pakken om zo aansluiting te houden op de play-off plekken.

Vliegende start

Hdm dames gingen zondag meteen goed van start in deze thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. Het kreeg twee strafcorners achter elkaar waarbij Julia Verschoor uit de laatste wist te scoren uit de rebound. De Haagse dames domineerden het spel en in het eerste kwart van de wedstrijd kwamen de dames in het oranje weinig aan spelen toe. Toch vielen er geen doelpunten meer in dit kwart.

Inzakken

In het tweede kwart sloeg hdm opnieuw toe door topscorer Pien van Nes die bij een volgende strafcorner goalie Diana Beemster van Bloemendaal passeerde. Met een voorsprong van 2 punten leek het team van coach Sonja Thomann het een beetje voor gezien te houden. De concentratie verdween, het tempo was eruit en het was wachten op de eerste tegentreffer. Dat gebeurde echter pas na rust. Na een uur spelen kwam Bloemendaal terug na een door Chloe Watkins benutte strafbal na een uur spelen. Dit was wel meteen de wake-up-call voor de Haagse dames. Zo blijven spelen, was vragen om problemen.

Tempo

Het tempo kwam weer op niveau en Nina van der Marel bracht hdm in veilige haven door de stand naar 3-1 te tillen. Kort voor tijd werd het nog 3-2 uit een strafcorner voor de Mussen, maar de dames in het oranje konden de drie punten niet van de thuisploeg afpikken. Over de uitslag kunnen ze op Sportpark Groenendaal tevreden zijn, over het spel van deze laatste wedstrijd zal vast nog worden gesproken.

Met een zesde plek in het klassement, met 19 punten uit 11 wedstrijden zijn de Haagse dames wel prachtig van start gegaan.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER