HGC D1 – Helmond D1

Door de vrouwen van HGC werd de promotie naar de hoofdklasse vorig seizoen op het nippertje gemist. De meiden van Robbert-Jan de Vos moeten zich nu dus richten op een herkansing door op nummer 1 of 2 in de ranglijst te komen.

Vandaag was de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Helmond.

De coach wist dat zijn meiden er klaar voor waren, de druk door HGC ging er meteen vol op, na 4 minuten is daar al de eerste strafcorner maar die wordt door de gazellen gemist. Er volgt een regen aan strafcorners aan de zijde van Helmond maar echt trefzeker worden deze niet afgehandeld. De dreiging is groot, maar het resultaat blijft uit. Net als de dreigende luchten, de scheidsrechter vraagt zelfs of de lampen aan mogen, maar het blijft droog.

De eerste punten

Bij de vierde strafcorner gaat de bal er eindelijk in, de debuterende Loes Stijntjes weet de bal over de achterlijn te krijgen. Met enige verbazing over de reden, krijgt Helmond kort daarop ook nog een strafbal tegen. Bernice van Aken van HGC krijgt de bal op de stip en weet hiermee zonder problemen Marloes Sjoerdsma te passeren. Met nog een paar minuten op de klok komt de eerste echte dreiging vanuit Helmond, de daaruit verkregen strafcorner wordt echter gemist. Zo gaan we de rust in met een stand van 2-0 voor de thuisploeg.

Meer energie na rust

Helmond kwam na rust zelfverzekerder het veld op, maar dit vertrouwen werd door de dames in het lichtblauw na 7 minuten de grond in geboord. Nicole van Jaarsveld maakte 3-0 met een mooi velddoelpunt.. Eigenlijk zie je dat beide teams nog energieker gaan spelen, Helmond omdat ze nog wat hebben goed te maken en HGC geloofd erin dat ze er nog wel één kunnen maken. Dit is voor het publiek mooi om naar te kijken. Er wordt meer gespeeld en minder gefloten.

Luna Fokke zet uiteindelijk het scorebord voor de gazellen op 4-0. Een prachtige start voor HGC op weg naar de revanche in de overgangsklasse.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER