HGC – hdm

Beide hoofdklasse teams kwamen al een keer tegenover elkaar te staan tijdens de ABN Amro Cup. Dit zorgde voor een klinkende overwinning voor HGC. Vandaag zijn de ogen opnieuw gericht op deze mooie strijd tussen de buren, kan coach Ronald Hugers het Haagse team in deze eerste wedstrijd van de competitie al meteen voor een verrassing laten zorgen? Of vind het net gepromoveerde hdm nog geen aansluiting bij de topteams op dit hoofdklasse niveau.

Vechtlust is in ieder geval vanaf het eerste moment aanwezig, alleen met veel druk zal dit een te winnen wedstrijd kunnen worden. Al na een paar minuten is het Rick van den IJssel die in het stevige spel wordt geraakt en het veld moet verlaten., er wordt nog even naar zijn tand gezocht maar al snel gaat het spel verder.

Krachtmeting

Er zijn veel mooie individuele acties van de gasten waarbij balverlies voor HGC ontstaat. Maar de spelers van het thuisteam weten daar maar al te goed mee om te gaan. De ervaring straalt er van af, één van hun mooie aanvallende opzetjes resulteert in een doelpunt door (jong oranje speler) Steijn van Heijningen. Daar zal het niet bij blijven want ook Floris van der Linden weet de keeper van hdm met een mooie tip-in te verrassen. Het is een prachtige krachtmeting om naar te kijken. Het vechtende hdm en het ervaren HGC.

Uit een strafcorner loop het puntental voor de gazellen op tot drie, Ruben Versteeg van hdm weet daarna ook uit een strafcorner te scoren. Hdm neemt daarna meer risico’s en dat leidt bijna tot een treffer, de thuisploeg pakt het echter over en met een werkelijk niet bij te houden counter weet Dick Möhlmann de strijd met 4-1 af te maken.

Teleurstelling bij de Haagse buren over de uitslag, maar niet over het spel. Vooral zo doorgaan zou ik zeggen!

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER