HC PinokéHC Klein ZwitserlandPinoké pakt KZ in

Vandaag is het zaterdag en op Klein Zwitserland is in het kader van een KNHB experiment een dubbel weekend waarbij op zaterdag en zondag in de Hoofdklasse wordt gespeeld.

Klein Zwitserland komt vandaag in actie tegen Pinoké die met 11 punten op de achtste plek in de competitie staat. Klein Zwitserland staat op de negende plek, maar heeft slechts vier punten uit acht wedstrijden. Er is dus werk aan de winkel voor de thuisploeg.

Superstart

Dit is wat je noemt een superstart, al binnen een minuut van de wedstrijd je eerste strafcorner halen en deze nog verzilveren ook. 1-0! Het eerste kwart ziet er voor beide teams prima uit, kansen links, kansen rechts, er kan van alles gebeuren.

De nummer 16 van Pinoké, Marlon Landbrug, bracht zijn team na 4 minuten in het tweede kwart op gelijke hoogte en Tom van de Rijt wist vijf minuten later nogmaals doeltreffend te zijn. Daardoor brak er iets bij de Steenbokken en leek het geloof er een beetje uit.

Verdediging

Het was vooral de ploeg uit Amsterdam die daarna de aanval inzette en de thuisploeg die het vooral in de verdediging zocht. Dat pakte niet goed uit. Met nog twee treffers uit een strafcorner door Alexander Hendrickx en een treffer van Martin Ferreiro ging KZ teleurgesteld het veld af.