Haagse ploeg creëert kansen

Were Di uit Tilburg HC hdm

Door het verlies vorige week tegen Laren kwam hdm op een 5e plaats terecht. Vandaag staan ze tegenover de nummer 10 in het klassement. Het gevoel heerst dat deze wedstrijd weer punten op gaat leveren voor de mannen uit Den Haag.

Valse start

Vanaf het begin vindt het spel voornamelijk plaats rond het doel van het team uit Tilburg en je weet dat daar een doelpunt uit moet komen. Maar het pakt anders uit. Aan het einde van het eerste kwart weet Maikel Brekelmans (de aanvoerder van Were Di) door te breken en de keeper van hdm te passeren. Het zal vervolgens tot het einde van het tweede kwart duren voordat Kieran Dartée, uit een strafcorner weer gelijk weet te maken.

Veel dreiging

De thuisploeg bleef druk geven maar scoren lukte niet. Uit opnieuw een strafcorner werd door de aanvoerder van blauw-wit één stap naar voren gezet tot 2-1.Dit werd sowieso een strafcorner wedstrijd. Aan beide zijden moesten de maskers regelmatig op. Met nog vijf minuten op de klok kwam er een strafcorner salvo van maar liefst zes stuks voor de uitploeg. Met één punt voorsprong zit je daar niet op te wachten.

Fluitsignaal

Na het fluitsignaal kon het publiek van hdm weer rustig adem halen. Drie punten met de hakken over de sloot. Terugkijkend zal coach Erik van Driel zijn team vooral moeten trainen op effectiviteit en zeker ook in het tweede deel van de wedstrijd, want daar bleef het ook vandaag weer een beetje liggen.

Het volgende treffen tussen beide clubs is pas op 10 mei 2020, tijd genoeg om dan met wat meer overtuiging te winnen.