Tweegevecht om de punten

HC hdm https://www.hc-cartouche.nl/Op een drijfnatte zondag in september treffen de mannen van hdm op eigen veld de regio rivaal Cartouche. Deze clash is altijd beladen en ondanks de regen vlogen de vonken er vanaf. Hdm kende een flitsende start, binnen een minuut kwamen ze door een treffer van Lennart Kallenberg op voorsprong. Maar het antwoord van de groenen was er snel door een treffer uit een strafcorner.

Met voorsprong de rust in

Met verzilvering van een strafbal door Sander Groenheijde en een mooie tip-in door Stijn van Pelt, wist het Haagse team goed de rust in te gaan. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Met vechtlust vlogen beide teams er na de rust weer vol in. Ook de arbitrage moest zich schrap zetten tegen de verbale acties van beide teams. Een prachtig duel wat hockey zo mooi maakt. Bijzonder waren de twee streakers die in de tweede helft het veld overstaken en daarmee vast de weddenschap hadden gewonnen.

Slotaccoord

Boris Stomps wist de strijd van Cartouche om te zetten in een punt door het treffen van een strafcorner. Het werd dus toch nog billen knijpen voor de blauw-wit geschminkte toeschouwers langs de lijn. Maar het hielp niet, Cartouche liet zich door een treffer van Bas Oostendorp in de laatste seconde toch nog gelden en moesten de punten worden gedeeld. Op naar de return voor nog zo’n mooie strijd.