schc

Eindelijk eerste zege voor heren hdm!

De heren van hdm hebben zondag voor het eerst sinds de promotie naar de Hoofdklasse een competitieduel weten te winnen. Op eigen veld werd SCHC met 3-2 verslagen waarmee er voor de Hagenaars heel misschien toch nog iets mogelijk is in de tweede seizoenshelft van de Hoofdklasse.

Het team van scheidend coach Ronald Hugers had in het eerste deel van dit hockey seizoen slechts een maal gelijk gespeeld tegen Oranje Rood, verder ging alles verloren. De blauw witte mannen zijn ondanks de zege van zondag nog steeds hekkensluiter, maar de driepunter smaakt zeker naar meer.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Eddy Kervezee die vorige maand overleed.

Spelverloop

Stichtsche had zondagmiddag moeite om in het spel te komen, maar kwam toch op voorsprong. In de 24e minuut slaagde Marc Schwarz er in om de bal heel behendig langs Joey Fontaine te krijgen. In plaats van de koppies te laten hangen, accelereerde de thuisploeg. Kieran Dartée maakte vijf minuten later de gelijkmaker uit een strafcorner. 1-1 was ook de ruststand.

Siersema

Na rust nam hdm het voortouw en Jelmer Siersema schoot de ploeg uit een stafcorner op voorsprong. Het was vervolgens dezelfde nummer 7 die de Haagse mannen zelfs op 3-1 zette. Het geloof in een overwinning begon langzaam te gloren op Sportpark Groenendaal. Maar het team uit Bilthoven maakte het nog spannend door uit één van de vele strafcorners 3-2 te maken. De verdediging van hdm kreeg het daarna zwaar te verduren, maar de mannen van Hugers waren gelijktijdig ook gevaarlijk in de tegenaanval. In de slotfase werd echter niet meer gescoord, waarna de eerste zege met gejuich werd ontvangen.

Keerpunt?

De achterstand op de veilige plaatsen in de Hoofdklasse is nog groot, maar hopelijk betekent deze zege een keerpunt voor de Hagenaars. Zondag 18 maart uit tegen Pinoké moet deze lijn dan voortgezet worden.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER