http://www.hcdenbosch.nl/ https://www.ahbc.nl/ https://www.hc-cartouche.nl/ hdm hockey club den haag

NK Zaalhockey Heren 2018

In het Topsportcentrum naast de Kuip in Rotterdam was vandaag de ontknoping van het NK Zaalhockey Heren 2018. Op deze zaterdag speelde eerst de hoofdklasse heren van Amsterdam en Den Bosch tegen elkaar. De andere halve finale ging tussen hdm en Cartouche. Winnende teams gingen hiervan voor de finale, de verliezende teams zouden elkaar treffen voor een 3e en 4e plek.

Halve finales

Voor de eerste partij bij de heren was het Amsterdam die de lakens uit deelde in de zaal, de mannen uit Den Bosch kregen 4 doelpunten tegen en wisten er zelf maar 1 over de lijn van de hoofdstedelingen te krijgen.

Bij de regio derby tussen hdm en Cartouche waren de mannen in het blauw-wit uiteindelijk niet opgewassen tegen het spel van de mannen uit Leidschendam, dit team wist zich met en 2-4 de finale in te spelen.

hdm hockey club den haaghttp://www.hcdenbosch.nl/ NK Zaalhockey Heren 2018

hdm pakt brons tijdens NK Zaalhockey

3e/4e plaats Heren Hoofdklasse: Den Bosch – hdm [3-7]

Door de uitslagen van de halve finales plaatste Den Bosch zich vandaag tegenover hdm. Beide teams wisten dat het er niet écht meer toe doet en dat was duidelijk te zien in het spel. De eerste helft was tam en weinig inspirerend, pas vlak voor rust wist Kieran Dertee een punt te maken uit een strafcorner.

Na de rust ging het in eerste instantie niet veel fanatieker. Het tempo ging iets omhoog. Met nog 10 minuten op de klok stond het 2-3, dus alles was nog mogelijk. Even leek het er op dat Den Bosch ging accelereren, maar hdm wist het spel te maken. Ze liepen uit doordat Kieran Dertee opnieuw drie maal trefzeker was. Sander Groenheijde, Oliver Polkamp en Koen Bijen waren waren verantwoordelijk voor de andere drie punten.

Bij het geel zwarte team scoorden Mathew Cobbaert en Austin Smith. Vlak voor het eindsignaal wist Bram van Groesen nog te scoren voor Den Bosch waardoor de eindstand op 3-7 kwam.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER

https://www.hc-cartouche.nl/https://www.ahbc.nl/

Cartouche neemt zilver mee naar huis bij NK zaalhockey

Finale Heren Hoofdklasse: Amsterdam  – Cartouche [5-4]

In de finale waren Amsterdam en Cartouche elkaars opponenten. In de hoofdzaal van het Topsportcentrum in Rotterdam waren de tribunes goed bezet.

Vanaf de eerste seconde gaan beide teams er vol op, het publiek krijgt een spektakel stuk te zien. Boris Burkhardt opent de score voor Amsterdam met een strafcorner. Deze wordt binnen 4 minuten beantwoord met een strafbal door de aanvoerder van Cartouche, Steven Doorman. De druk bij het groen witte team ligt hoog. De Amsterdammers spelen heel strak en opbouwend. Tot de rust maken zij er nog twee zodat bij de rust 3-1 op het scorebord staat. Maar de mannen uit Leidschendam laten het er niet bij zitten.

In de tweede helft wordt er knap werk verricht tegen het geoliede team uit de hoofdstad. Steven Doorman weet ook de tweede strafbal over de lijn van keeper Philip van Leeuwen te knallen. Robert Tigges scoort voor de Amsterdammers maar ook dat krijgt weer een antwoord door een derde strafbal die de aanvoerder van Cartouche de stand tot 5-4 brengt. Het werd echt spannen in de laatste minuut. Helaas voor de groen-witten landt de laatste actie op de paal en is Amsterdam de Nederlands kampioen van het zaalhockey seizoen 2017-2018 geworden.

Steven Doorman van Cartouche werd zaterdag gekozen tot de beste zaalhockeyer van Nederland.

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER