Hockeyclub Tilburghdm hockey club den haag

Nederlaag voor heren hdm, zuur en onnodig

Het blijft een worsteling voor de hockeyheren van hdm. Het behalen van punten als nieuweling in de hoofdklasse wil maar niet lukken. Dat ze afgelopen vrijdag zouden verliezen met 6-0 van topploeg Bloemendaal lag in de lijn der verwachting. Maar ook vandaag ging het op het laatste moment tegen Tilburg onnodig mis met een uitslag van 2-3.

Geloven en doen

Jezelf aanpraten dat het vandaag gaat lukken is iets heel anders dan er in geloven en het doen. Fysiek was er niks mis met de heren van hdm, maar het gespeelde zelfvertrouwen kwam niet van binnenuit. De Tilburgers waren daarentegen vanaf het begin overtuigend aanwezig. De blauw-witte heren boden verzet en hadden kansen, maar bepaalden niet het spel. Na een kwartier zette Joep de Natris met een velddoelpunt 0-1 op het bord.

Groen en geel

Je kan je groen en geel ergeren aan de scheidsrechter, maar hdm zou nu toch moeten weten dat mekkeren daarover in de hoofdklasse uiteindelijk leidt tot dezelfde kleuren aan kaarten. Duco Nieuwenhuizen Segaar zat met groen op de bank toen Bas Scheer de mannen in het rood op twee punten voorsprong wist te zetten.

Vuur en zuur

Deze stand leek plotseling het vuur bij hdm te ontsteken. Het team van Ronald Huges kwam helemaal los en uit een schitterende actie wist Cédric de Gier de 1-2 in te tikken. Ook daarna bleven de mannen jagen en Tilburg kreeg het regelmatig heel moeilijk. Ruben Versteeg wist ook te scoren en het stond weer gelijk op sportpark Groenendaal. Dichtgooien en voor een gelijkspel gaan, was niet aan de orde bij de thuisploeg. Dat brengt altijd risico’s met zich mee. Tilburg maakt daar professioneel gebruik van door 2 minuten voor tijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Blijdschap bij de Brabanders en zure gezichten in Den Haag.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER