Dames hdm blijven steken op gelijkspel

Zondag vond er op Sportpark Groenendaal van hockeyvereniging hdm de dubbel plaats, want zowel het eerste mannen- als vrouwenteam speelde een thuiswedstrijd. In beide gevallen was Kampong de tegenstander. De vrouwen gingen zondagmiddag van start en kwamen een terecht 2-2 gelijkspel overeen.

In het eerste kwart ging de wedstrijd lekker van start. Kiki van Wijk van Kampong lokte goed een strafcorner uit, maar keepster Julia Remmerswaal van hdm wist deze prachtig te keren. Daarna ging het er af en toe stevig aan toe. Alexandra Heerbaart, keeper van de speelsters uit Utrecht, maakte een zware overtreding op Fay van der Elst, waarna de bal op de stip ging. Aanvoerster Pien van Nes pushte deze zonder problemen over de doellijn; 1-0. Aan het einde van de eerste helft maakten de gasten uit Utrecht geheel uit het niets een mooi velddoelpunt waardoor 1-1 de ruststand was.

Evenwicht

In de tweede helft ontstond een strijd die over het geheel behoorlijk in evenwicht was. Soms was Kampong sterk in de aanval, maar vervolgens zorgden de Haagsen voor gevaar. Hdm wist als eerst weer te scoren en het was opnieuw Van Nes die nu uit een strafcorner het blauwwitte publiek liet juichen; 2-1. En er vielen meer strafcorners, maar doelpunten bleven uit. Ook de Utrechtse dames kregen enkele corners en daaruit wist Elsie Nix na een rebound 2-2 te maken.

Juiste afspiegeling

In het laatste deel van de wedstrijd kregen de Haagse dames het nog zwaar door hoge druk van Kampong maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel. Dat was ook een juiste afspiegeling van de wedstrijd ondanks het feit dat Santi Freixa, de coach van Kampong, hier uitermate ontevreden over was. Hdm coach Sonja Thomann van het thuisteam complimenteerde haar dames juist.

 

 

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER