Hdm H1 krijgt lesje hoofdklasse

Een debutant hoopt in de Hoofdklasse voor een verrassing te kunnen zorgen. Zondag kwam die droom voor de mannen van hdm echter niet uit tegen Kampong. De Hagenaars hadden tegen de regerend landskampioen niets te vertellen en moesten diep het hoofd buigen; 0-6.

In de eerste minuut leefde de hoop op een stunt nog  op Sportpark Groenendaal, maar al snel bleek dat de gasten uit Utrecht heer en meester waren. Binnen zes minuten werd de eerste strafcorner al door Martijn Havenga voorbij Jaap van Montfort gewerkt.

Doelpuntenregen

Hoewel de thuisploeg bleef gaan, was het toch Kampong dat met twee prachtige velddoelpunten liet zien dat ze niet voor niets Nederlands beste zijn. Sander de Wijn wist daarna een strafcorner te verzilveren. Met nog 14 minuten in de eerst helft kreeg Kampong een strafbal die Martijn Havenga knalhard in de linker benedenhoek van het doel pushte. In de eerste helft heeft hdm gevochten, maar kon het slechts een speldenprik aan het machtige Kampong uitdelen. Bij rust was het al 0-5.

Een ander team

De tweede helft begon zo’n beetje als de eerste, maar stukje bij beetje kwam hdm beter in het spel. De aanvallen kwamen verder door en er ontstonden kansen. Er was minder balverlies en de opbouw was beter en rustiger verzorgd. Het Haagse team was regelmatig in de cirkel van Kampong te vinden. Daarvoor werd risico genomen en dan bestaat het gevaar van een counter. Daaruit kon Boet Phijffer namens de gasten na een sprint over een leeg veld het doel van hdm nog een keer raken.

Schade beperken

Toch was het juist de tweede keeper Joey Fontaine die de schade in de tweede helft wist te beperken. Met zijn actieve rol in de verdediging bracht hij de mannen in het rood regelmatig uit balans. Dit onder luid gejuich van de toeschouwers. Aan de andere zijde namen de mooie acties van de blauw-witte team toe, maar er kwam geen punt voor de thuisploeg op het scorebord. 0-6 werd de einduitslag waarmee het team van Ronald Hugers het moest doen. Een flink pak slaag, maar positief ingestelde mensen zullen met name het herstel in de tweede helft voor ogen proberen te houden.

 

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER