Heren hoofdklasse strijden om 10e ABN AMRO Cup

Vandaag spelen de 12 heren hoofdklasse teams, verspreid over verschillende velden in het land, om de 10e ABN AMRO Cup. Op het veld van hockeyclub Berkel en Rodenrijs komen in drie korte wedstrijden, van 35 minuten, de teams van hdm, HGC en Rotterdam in actie.

Vuurdoop

Voor het Haagse team van Ronald Hugers is dit meteen de vuurdoop, na de promotie vorig seizoen, spelen ze voor het eerst mee in de hoofdklasse. De eerste wedstrijd is meteen tegen de ABN AMRO Cup titelverdediger HC Rotterdam en de buren uit Wassenaar HGC.

Eerste wedstrijd

Op het veld staan Rotterdam en HGC. In de eerste helft zie je dat beide clubs al goed zijn ingespeeld, kansen over en weer en de stand van 1-1 bij rust is een prima weergave van de verhouding tussen beide teams. In de tweede helft weet Rotterdam een strafcorner prima te benutten en zie je de ervaring van de titelverdediger ook de punten oplevert.

Shoot-outs

Bij de tweede wedstrijd in dit drieluik komt opnieuw Rotterdan in actie tegen hdm. Al na 4 minuten scoort het wit-groene team, dat doet niets onder aan de gretigheid van het Haagse team, druk wordt hoog opgevoerd en je ziet dat het team van Ronald Hugers het hoge tempo van de wedstrijd bepaald. Met nog 14 minuten op de klok scoort hdm en dat blijft het tot het eindsignaal. Met shoot-outs gaat Rotterdam er vanavond opnieuw met de punten vandoor.

Burenstrijd

De laatste ontmoeting is tussen HGC en hdm. Daar kon je vaststellen dat hdm op dit moment nog zeker een stukje tekort komt. Waar Rotterdam heel effectief kan zijn door hun ervaring zie je dat HGC ervaring en gretigheid weet te combineren en de eindstand uiteindelijk op een 3-0 zet. Er vielen ook veel kaarten aan de kant van hdm waardoor ze soms nog maar met negen man in het veld stonden. Lesje van vanavond is dat er op dit niveau wel stevig mag spelen, maar dat er niet gemekkerd mag worden tegen de scheidsrechter.

Rotterdam HGC  

2

1

Rotterdam hdm  

1

1

Rotterdam wint na shoot-outs
HGC hdm  

3

0

De resultaten van vandaag zijn bepalend voor het verdere programma op 2 en 3 september bij HC Rotterdam.

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER