Hdm MA1 troeft Rotterdam af in play-offs

Het beloofd vandaag een belangrijke strijd te worden in het Topsportcentrum van Rotterdam. In de slotfase van het zaalhockey seizoen gaan de rivalen uit Den Haag het weer opnemen tegen Rotterdam. De vorige twee wedstrijden tussen beide ploegen eindigde in een 4-4 gelijk spel.

Slechte start

De start voor hdm is een hele slechte, het spel was over en weer zeker sterk, maar het was alleen Rotterdam die effectief wist om te gaan met haar kansen. De dames in het wit weten tot de rust zomaar twee punten uit te lopen. Na de rust laten de Haagse dames echter zien hoe je terug kan vechten. Het eerste punt komt uit een strafcorner en ook een strafbal voor hdm wordt door de aanvoerster koelbloedig over de lijn geslagen.

Gelijk maar net iets beter

De Haagse leeuwinnen laten zich dus duidelijk niet van de wijs brengen en Rotterdam krijgt opnieuw een tegendoelpunt te incasseren. Het sterk spelende Rotterdam lijkt hierdoor even de concentratie te verliezen. Maar met nog vijf minuten op de klok moeten ze juist alles geven. Dat doen ze wel, maar ook de verdediging van hdm blijkt goed op orde en het lukt Rotterdam niet meer om nog gevaarlijk te worden.

Hdm zal als winnaar van het districtskampioenschap Zuid-Holland op 3 februari tijdens het NK Zaal met de winnaars uit de overige vijf districten om de landstitel gaan strijden. Knap werk!