https://www.hvvictoria.nl/https://www.hgc.nl/

HGC klopt Victoria

Ten koste van Victoria wisten de dames van HGC op de Roggewoning te winnen met 3-0.

HGC is deze Hoofdklasse competitie heel anders gestart dan het vorige seizoen. Vorige week al winst bij Kampong, vandaag hebben ze hun aanwezigheid op het hoogste niveau kracht bijgezet. Het was ook de eerste thuiswedstrijd voor Eva de Goede, dit leverde rondom het veld een echte “E-day” op. Veel jeugdige speelsters zien in deze Olympische topspeelster hèt voorbeeld voor hun eigen hockey carrière.

Energieke start

Victoria had een bijzonder energieke start, waarbij de Gazellen werden teruggezet op eigen helft. De cirkel werd meerdere malen bereikt, maar de afwerking was niet goed genoeg om er ook nog punten uit te slepen. Langzaam kwam HGC aan spelen toe en in het eerste kwart wist Giselle Ansley de score te openen. Het tweede punt kwam ook van een nieuwe naam bij HGC. Cécile Pieper zette na tien minuten in het tweede kwart de stand op 2-0.

Belangrijke rol voor Eva

Hoewel de Rotterdammers met volle overgave bleven spelen zetten werd de druk en het gevaar voor de thuisploeg niet hoger. Dirkie Chamberlain wist aan het begin van het derde kwart 3-0 te scoren. HGC kwam nog beter op dreef en ging daarna steeds tactischer spelen. Een belangrijke rol daarin was duidelijk voor Eva de Goede. Mooi spelopbouw en regelmatig een prachtige pass naar de voorlinie. HGC verhoogde de kansen daardoor, maar het leidde uiteindelijk niet tot een volgende treffer. Maar met deze score op het bord kon coach Robbert-Jan de Vos tevreden zijn over de prestaties tot nu toe.