https://www.hvvictoria.nl/hockey foto hdm

Mooie eerste winst voor hdm dames

De druk stond er ondertussen wel op. Ambities waren er wel, maar noemenswaardige punten waren nog niet behaald in deze hoofdklasse competitie. Coach Ivar Knötschke kon nu tevreden zijn over de uitslag door een prachtige 5-3 overwinning.

Passievol

Het publiek kreeg eerst een angstig gevoel toen de passievolle Argentijnse international Julieta Jankunas de bal voorbij de Julia Remmerswaal tikte. Hdm was echt op jacht naar de punten. Jip Dicke, Tessa Clasener en Eva van ’t Hoog waren daarbij trefzeker en zo ging de thuisploeg met een mooie 3-1 de rust in.

Haagse overmacht

Terug op het veld gingen de Rotterdammers voor alles of niets. Marise Weijschede wist Victoria aan te haken met de 3-2. Hierdoor bleef het spannend. Zou alsnog de gelijkmaker komen? Het was een mooi gevecht waarbij uiteindelijk de Haagse overmacht werd getoond door twee treffers die snel na elkaar vielen. Erica Sanders maakte de 4 treffer en nog geen 3 minuten later wist Lily Owsley de wedstrijd definitief dicht te gooien met 5-2.