HGC hockey wassenaarKampong HockeyStrijd in Wassenaar

Als HGC vandaag Kampong weet voor te blijven gaan ze op een fantastische tweede plek het winterseizoen in. Maar de ervaring leert dat de mannen uit Utrecht altijd een zware kluif zijn en dat er moeilijk van wordt gewonnen op sportpark De Roggewoning. Deze top wedstrijd werd eerder uitgesteld door ELH verplichtingen. Het is daardoor de laatste veldwedstrijd in 2019.

De strijd zat er vanaf het eerste moment in bij de Gazellen. Deze aanvallende start bracht Kampong vooral in de verdedigende rol. Met een schitterende tip-in door de topscoorder Maico Casella stond de thuisploeg na 5 minuten al op voorsprong. Hoewel Kampong goed stand hield na deze klapper, werden de kansen vooral door HGC gecreëerd. Het was aan keeper David Harte te danken dat de score voor de rust niet met twee punten hoger uitviel.

HGC sterkere ploeg

Na de rust ging het spel verder zoals in de eerste helft, HGC bleef de sterkere ploeg. Er leek een langverwachte overwinning tegen Kampong in het verschiet te liggen toen aan het einde van de derde kwart opnieuw werd gescoord door Casella. Dit maal was het vanuit een strafcorner.

Wat daarna gebeurde was niet in de lijn der verwachting, de gasten gingen er vol tegenaan alsof de achterstand van twee punten nog wel even kon worden ingehaald. Dit spel bracht de Gazellen in de war en trok zich meer verdedigend terug op eigen veld. Kampong sleepte daardoor met nog tien minuten op de klok een strafcorner binnen die door Jip Janssen op een prachtige manier werd omgezet in een punt. 2-1.

Jip Janssen

Dit leverde nog meer energie op bij het team van Alexander Cox. Het duurde maar een paar minuten en toen wist Jip Janssen zijn kwaliteiten nogmaals te laten gelden en bracht met opnieuw een corner het Utrechtse team langszij. 2-2 zou ook de eindstand worden. In de ogen van de toeschouwers was dit niet de krachtenverhouding die ze op het veld hadden gezien, maar het was een mooie strijd in Wassenaar geweest.