clublogo oranje roodHC hdmHdm en Oranje Rood in remise

Bij de start van de wedstrijd leek het er op of beide teams al half met de winterstop waren begonnen. Bij hdm miste het aan vuur en passie en de dames uit Eindhoven kregen de ballen maar niet op de juiste plek om gevaarlijk te zijn.

De eerste treffer kwam van Manu Urroz Richter door met een strafcorner de keeper van hdm te passeren. Het was vervolgens Fay van der Elst die aan de andere kant de eerste grote kans net miste. Over en weer wilde het nog niet erg lukken. Pas aan het einde van de eerste helft zette Pien van Nes de klokken weer gelijk, 1-1 door een strafcorner.

Meer vuur in tweede helft

Na de rust was er meer strijd op de mat. Na vijf minuten wist de nummer 2 uit Eindhoven, Fiona Morgenstern, de uitploeg weer op voorsprong te brengen. Zo keek het blauw witte team geruime tijd tegen een achterstand aan. Tessa Beetsma wist uiteindelijk toch nog een paar minuten voor het eindsignaal te scoren waardoor de punten in Den Haag verdeeld werden.

Hdm coach Ivar Knötschke leek daar vrede mee te hebben en zag dat zijn team er het uiterste had uitgesleept.

Scheidsrechters Pascal Engelbertink en Jonathan Spuij