HGC hockey wassenaar HC Klein ZwitserlandOngelijke strijd?

HGC is voor Klein Zwitserland afgelopen duels een bijna ongelijke strijd geweest. De grote reus tegen een klein zwitsers duimpje. Zo zijn de voorspellingen voor vandaag ook.

Maar de Steenbokken hadden wel degelijk iets anders in gedachten. De verdediging zat werkelijk potdicht en er werden met regelmaat speldenprikken richting de cirkel van HGC gegeven. Dat spel werd zo goed gespeeld dat de teams met 0-0 de rust in gingen. Het kon alle kanten op, maar KZ werd zeker niet onder de mat gespeeld door de grote buurman.

Strafcorner punten

Het was pas dik in het derde kwart toen Blake Wotherspoon van Klein Zwitserland met een strafcorner de uitploeg zelfs op voorsprong zette. Dat was zeker niet het plan van coach Paul van Ass, die zich zienderogen druk maakte langs de lijn.

Daarna moesten de Gazellen wel helemaal los gaan, niet altijd even effectief, maar iedere cm op het veld werd nu bevochten. Na een kwartier tegen een achterstand aan te hebben gekeken was het topscoorder Maico Casella die uit een strafcorner Wassenaar weer langszij bracht en lag het strijdveld weer open.

Met de hakken over de Wassenaarse sloot

In de slotfase met nog maar een paar minuten op de klok werd nog een strafcorner gehaald. Het was opnieuw de nummer 7 van HGC die trefzeker was en zorgde zo alsnog voor de overwinning. Met de hakken over de Wassenaarse sloot. Jammer voor KZ want het was een geweldige prestatie tegen deze reus en één punt was hun zeker gegund.

Scheidsrechters Pieter Hembrecht en Xander Damen