Heren hdm onderuit tegen effectief Pinoké

Tot nu toe heeft hdm als debutant in de hoofdklasse moeite om punten binnen te halen. Met één punt uit vier wedstrijden staan ze op de voorlaatste plaats van de hoofdklasse ranglijst, net boven Almere. 

Tussen kansen creëren en doelpunten maken, ligt een enorm verschil. Dat was de teleurstellende conclusie voor de heren van hdm die zondag ongelukkig met 1-4 verloren van Pinoké.

Er was grote gretigheid en vechtlust in het team van Ronald Hugers. In het eerste kwart wist hdm ook een aantal prachtige kansen te creëren. Binnen acht minuten kreeg Kieran Dartée ook de eerste van vele strafcorners die nog zouden volgen, maar scoren lukte de thuisploeg op sportpark Groenendaal echter nog niet.

Effectief
Het was de uitstekend keepende Derek van Essen van de gasten die de Hagenaars op nul wist te houden. Daarbij speelde het team uit Amsterdam een heel effectief spel, passend bij de Hoofdklasse waarin de teams uitkomen. Uit drie mooi opgezette aanvallen kwamen de gasten voor de rust met fraaie velddoelpunten op 0-3. Twee keer met een prachtige tip-in waar de verdediging van de blauw-witte mannen geen antwoord op hadden.

Spelbepalend
Ook in de tweede helft was hdm spelbepalend. Daar kwamen ook weer enkele mooi afgedwongen strafcorners uit, maar opnieuw wist de ijzersterke goalie deze uit zijn doel te ronselen. De routiniers uit Amsterdam wisten met een strakke aanval de score opnieuw zelfs te verhogen tot 0-4. Toch kwam hdm tot scoren. In de eerste minuut van het vierde kwart slaagde Ruben Versteeg er in Van Essen te passeren.

Lesje
Ondanks de intense strijd die de hofstedelingen tot de laatste minuut leverden, bleven ze steken op een teleurstellende 1-4 nederlaag. Opnieuw een lesje effectiviteit in de Hoofdklasse, waarbij de eindstand geen recht doet aan de vechtlust en teamspirit in het veld.

Op 13 oktober is pas de volgende wedstrijd van de heren van hdm. Dan is Bloemendaal uit de tegenstander, de nummer 3 van de ranglijst.

Arbiters: Pieter Hembrecht & Laurens Hendrikx

 

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER