Hdm heren moeten in herkansing.

In de eerste serie van de play-offs werd door hdm in drie wedstrijden afgerekend met Victoria Rotterdam. Daarop volgde de play-outs tegen hoofdklasser Hurley, in het eerste treffen leverde dat een welverdiende winst op voor hdm. Zou het jonge team van Ronald Hugers deze klasse in de return kunnen vasthouden? Bij winst vandaag, in het Amsterdamse Bos, zitten de heren van hdm volgend jaar in de hoofdklasse.

Hdm ging vanaf het fluitsignaal meteen fel van start. Er werd veel druk gezet. Kansen waren er voornamelijk voor de spelers hdm. Halverwege de eerste helft werd er door Niels Blaak gescoord uit een strafcorner. Maar met nog 7 minuten op de klok maakte ook Hurley uit een strafcorner een treffer. Daardoor was de ruststand 1-1. Gezien de sterkte van de teams een logische tussenstand.

Tweede helft

De tweede helft was geen meevaller voor hdm. Hurley speelde niet erg sportief. Het was stevig duwen en trekken. Er volgden een aantal strafcorners over en weer, alleen Hurley wist deze te benutten. Duidelijk legde Gijs van der Wallen van hdm de bal nog een keer over de achterlijn maar de scheidsrechter miste dit totaal en kende geen punt toe.

Het harde fysieke spel had zijn dieptepunt toen de keeper van Hurley een speler van hdm naar de grond werkte, beide scheidsrechters moesten de spanning sussen. Uiteindelijk scoorde Hurley dus nog 3 maal en was het een dikke nederlaag voor hdm.

Na het eindsignaal was de teleurstelling bij hdm al weer heel snel omgezet in strijdlust voor morgen.

Zondag 11 juni zal om 15.00 uur op sportcomplex Groenendaal in Den Haag de ontknoping van deze prachtige play-out-serie plaatsvinden. Kom niet alleen voor een spannende partij hockey, maar ook voor de geweldige sfeer door de enthousiaste hdm-fans!

KLIK HIER OM FOTO'S TE BESTELLEN Onderstaande foto’s zijn te downloaden en te bestellen als print, canvas, mok, telefoon-hoesje of ander fotogeschenk.

FOTO'S BESTELLEN? KLIK HIER