Hdm kleineert Hurley bij eerste treffen

De play-offs tegen Victoria, die vooraf gingen aan deze wedstrijd, waren niet eenvoudig geweest. Toch hadden veel hdm-fans een steeds beter spelende ploeg gezien en bezongen. Dit is de eerste final play-off wedstrijd tegen Hurley die het mogelijk maakt om naar de hoofdklasse te promoveren. Hurley daartegen zal er natuurlijk alles aan doen om niet te degraderen.

Vanaf het begin waren de mannen van de thuisploeg echt dreigend. Af en toe was Hurley verrast en had geen antwoord op het creatieve spel. Hdm was niet alleen technisch heel goed, maar ook als team werd er uitstekend gewerkt.

Wachten op het eerst punt

Er waren daardoor veel kansen en een punt kon niet uitblijven. Hurley toonde wel de ervaring die je van een hoofdklasser mag verwachten, maar wist elkaar niet op het juiste moment te vinden. Veel acties bleven een dreigement maar werden niet afgemaakt. Met nog 6 minuten op de klok passeerde Kieran Dartée de keeper van Hurley vanuit een strafcorner. Het antwoord kwam echter vlak voor rust toen Shannon Boucher met een prachtig schot 1-1 maakte vanuit een bijzonder moeilijke hoek.

De tegenvaller voor hdm om met 1-1 de rust in te gaan werd omgezet in een schepje erbovenop. De tweede helft was meteen in handen van hdm, als een blauw-wit leger werd Hurley continu in de verdediging gezet. Er kwamen een paar mooie strafcorners uit die niet werden benut. Er was twijfel of de bal over de achterlijn was gegaan bij een rebound, maar de arbitrage was scherp en er verscheen niets op het scorebord.

Winst uit een strafcorner

Bij een volgende strafcorner was het wederom Kieran Dartée die de bal keurig neerlegde voor Niels Blaak die vervolgens met een mooi schot keeper Daan Wisselink het nakijken gaf, 2-1. Wat Hurley daarna ook probeerde het wilde niet lukken. Dat de heren uit Den Haag nog zoveel overtuigingskracht hadden was een feest voor het ruim toegestroomde publiek. Dat feest werd nog groter toen het eindsignaal de overwinning van deze wedstrijd aangaf.

Volgende week zaterdag 10 juni om 15.30 uur is de return bij Hurley in het Amsterdamse Bos.

 

FOTO'S BESTELLEN Onderstaande foto’s zijn te downloaden en te bestellen als print, canvas, mok of telefoon-hoesje.

 

FOTO'S BESTELLEN