Zinderend treffen tussen hdm en Victoria

Na de winst op hemelvaartsdag voor hdm en de zege van Victoria zaterdag, hebben de Hagenaars zondag het derde en beslissende play-off duel tegen de Rotterdammers met 2-1 gewonnen. Daardoor gaan ze door naar de tweede play-off ronde waarin ze het voor een Hoofdklasse ticket moeten opnemen tegen Hurley.

Het was zondag erop of eronder voor beide nummers twee in de Overgangsklasse. Hdm en Victoria waren tot op het bot gemotiveerd om te winnen en er een spectaculaire wedstrijd van te maken. Beide teams speelden ook alsof hun leven er vanaf hing. Maar vooral mannen van hdm leken vleugels te hebben. Het jonge team uit Den Haag, onder leiding van Ronald Hugers en Floris Quak, speelde geïnspireerd, doeltreffend en vooral onvermoeibaar.

Spanning tot de laatste minuut

De eerste treffer kwam na een half uur spelen van de hdm-stick van Ruben Versteeg. Dat voerde de druk merkbaar op bij Victoria. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en er was een strak werkende arbitrage om alles netjes binnen het toelaatbare te houden. Een goede ruststand voor het enthousiaste hdm-publiek dat de hele wedstrijd al zingend enorm genoot van hun mannen op het veld.

Ontlading

Kieran Dartée maakte na rust de tweede treffer uit zijn specialiteit, de strafcorner. Daarna werd de druk van de gasten uit Rotterdam hoger en hoger. Het massaal gekomen publiek zag dat Victoria tien minuten voor tijd uit een strafcorner de 2-1 maakte. Met twee teams waar de vonken van af vlogen, leken die laatste tien minuten wel een uur te duren. Het zou toch niet ….? De ontlading na het verlossende eindsignaal bij de thuisploeg was dan ook enorm. Victoria was geklopt en hdm is daardoor weer een stapje dichter bij promotie naar de hoofdklasse. Daarvoor moeten de Hagenaars nog wel zien af te rekenen met Hurley.

Bestel je hockeyfoto's van hockeyshoot via oypo

FOTO'S BESTELLEN Onderstaande foto’s zijn te downloaden en te bestellen als print, canvas, mok of telefoon-hoesje.

 

FOTO'S BESTELLEN