https://www.kamponghockey.nl/https://www.hgc.nl/Vechtend gaat HGC onderuit

Een nederlaag vandaag voor de dames van HGC. Tegen Kampong was de einduitslag 3-4. De grote vraag was wat het team van coach Robbert-Jan de Vos vandaag op de mat zou leggen. De international Eva de Goede heeft een ernstige blessure opgelopen en kon vandaag niet aantreden in Wassenaar.

Maar de wedstrijd werd ook zonder haar een mooi duel waarbij de gasten eerst konden uitlopen tot 0-2. Maar voor de rust wisten de gazellen weer langzij te komen door een veldpunt door Isis van Loon en een benutte strafcorner van Cécile Pieper. 2-2. Grote strijd ook op het veld over de nogal onzekere en bedenkelijke arbitrage in deze wedstrijd.

Na de rust ging Kampong als een raket de aanval in. Maar HGC wist dat prachtig te pareren en Dirkie Chamberlain kon met het benutten een strafcorner het team zelfs op voorsprong brengen. Het leek er lange tijd op dat de thuisploeg de touwtjes goed in handen hield. Maar Kampong ging vol op het halen van strafcorners en het kon niet uitblijven dat er ook één inging. 3-3. Ook nu bleef de strijd hevig en leek het erop dat het een gelijk spel zou worden. Maar met nog twee minuten speeltijd kon Bente van der Veldt voor Kampong scoren en stond HGC alsnog met lege handen. 3-4