Hdm met bravoure de finale in!

Na de overtuigende winst op de Engelse club East Grinstead, gingen de dames van hdm met volle overgave voor de winst op de tegenstander uit Wit Rusland. Deze halve finale was tegen het team uit poule B die op de tweede plaats was geëindigd. Het beloofde dus een spannend duel te worden.

Openingstreffer

Maar het team uit Minsk bleek behoorlijk moeite te hebben om de prachtige en slimme aanvallen de baas te zijn. De openingstreffer kwam van Fay van der Elst, maar wat we de hele wedstrijd zouden zien was dat vooral de mooie samenwerking tot scoren zou leiden.

Met een strafcorner kon Wit Rusland weer langszij komen. De Haagse dames lieten zich niet van de wijs brengen in hun speelwijze en wisten de rust in te gaan met 4-1 op het scorebord. In het derde kwart kon Minsk de druk op het geel-groene team toch weer op voeren en was hdm genoodzaakt om meer een verdedigende rol aan te nemen.

Veldspeelster of keeper

Het team uit Wit Rusland ruilde de keeper voor een extra veldspeelster. Maar die uitruil werd weer ongedaan gemaakt toen Pien van Nes een strafbal mocht nemen. Deze belande over de streep en zo stond het 5-1. Minsk wist nog een prikje uit te delen tot 5-2, maar uiteindelijk zou de wedstrijd met 6-2 het eindsignaal krijgen en was hdm geplaatst voor de EK finale in eigen land tegen Dusseldorfer HC. Deze wordt zondag 16 februari om 13.45 uur gespeeld.