Zaalhockey Finale meisjes C: hdm MC1 – Kampong MC1

Na een geweldige reeks wedstrijden staan de meisjes MC1 op deze finaledag tegenover Kampong. Het Topsportcentrum in Rotterdam is goed gevuld. Om 9.30 start de klok met aftellen van de eerste 20 minuten van deze wedstrijd.

Vanaf het begin speelde beide teams erg goed en er was een goede verwachting dat hdm als groepswinnaar snel haar punten zou pakken. Door een snelle counter werd er door Kampong echter een eerste tik uitgedeeld. Hdm was veel in balbezit, maar alle acties liepen vast op de verdediging van het team uit Utrecht. Een strafcorner zette hdm op 0-2 achterstand vlak voor rust.

Na de rust kwam al snel een antwoord van hdm, die extra druk ging zetten. Maar het resultaat wilde niet komen. De vliegende keep werd uiteindelijk ingezet om toch te proberen in de laatste minuten minimaal een gelijk spel te forceren. Het was er op of eronder. Met een lobbal werd er echter gescoord door Kampong. Met einduitslag 1-3 werd Kampong winnaar en was hdm MC1 tweede van Nederland.

De teleurstelling bij hdm was natuurlijk enorm, niet alleen bij de spelers en begeleiders, maar ook bij iedereen met een blauw-wit hart. Maar tegelijk ook trots op deze prestatie van niveau, ze werden door het publiek als helden begroet!