https://www.hdmonline.nlHC Klein ZwitserlandHdm rolt KZ langzaam op in de Goldcup

Het eerst kwart van deze 3e ronde in de Goldcup was echt een kwartiertje aftasten. Sowieso een vreemde situatie, geen publiek en iedereen die op het laatste moment het terrein aan de Klatteweg betreed. De speelsters van hdm hadden op het thuishonk hun voorbereiding gedaan.

Na twee minuten in de tweede kwart waren het de gasten die de score opende. Dat had meteen een serie van doelpunten kunnen worden maar door het knappe keeperswerk van Anna-Louise Nijdam bleef de schade beperkt. Hdm speelde met een team waarbij coach Ivar Knötschke kansen gaf aan drie A speelsters. Dat ging goed want de stand liep op tot 1-3.

In het laatste kwart dat KZ nog wel een 2 punten te kunnen halen, daar werd in ieder geval hard voor gevochten. Misschien wel iets te hard, Margot van Hecking Colenbrander (hdm #4) werd hard geraakt en ook Marieke de Haas (hdm #15) zat aan de kant door een stick op haar hoofd.

Al met al was de eindstand dus 1-3 en had hdm dus gedaan wat vooraf voor de hand lag.

Foto’s zijn gemaakt in lastige licht omstandigheden en zijn dus van minder scherpe kwaliteit dan dat je van mij gewend bent.