hockey foto hdm

Mooie eerste partij op de mat

De dames van hdm hadden zondag 6 september de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse competitie. Het team van coach Patrick Bakker kwam op bezoek. Hurley is nooit een makkelijke tegenstander voor de Haagse dames wist coach Ivar Knötschke te melden, maar had alle vertrouwen in een goede afloop.

Niet voor verlies naar Den Haag

De eerste treffer was bevochten en het was Pien van Nes die met een strafcorner 1-0 op het bord wist te zetten. Maar de dames uit Amstelveen waren niet voor verlies naar Den Haag gekomen en het werd een spannende strijd. Doordat de druk werd opgevoerd en de hdm dames even een steekje lieten vallen in de verdediging, wist Roos Drost met een tip in Julia Remmerswaal te verrassen.

Hdm duidelijk de boventoon

De stand van 1-1 kwam goed overeen met de strijd die werd geleverd. Waar hdm de eerste twee kwarten duidelijk de boventoon voerden, kregen de dames in het blauw-wit het derde kwart toch steeds zwaarder. Even leek het er op dat de strijd zou eindigen in een puntenverdeling. Maar het moet in één van de laatste seconden zijn geweest toen Tessa Beetsma met een snoekduik de bal langs keeper Wendela van Dedem wist te schieten.

Uit het veld geslagen

De dames in het rood waren even letterlijk uit het veld geslagen. Probeerden nog bij de scheidsrechter om het punt af te laten keuren, maar het was toch de thuisploeg die deze overwinning kon gaan vieren. Zij het op 1,5 meter afstand.