https://hcdenbosch.nlhockey foto hdm

Mooie start, toch onderuit

De Hoofdklasse dames speelden vandaag de eerste Play-offs wedstrijd in de halve finale. Het team van Ivar Knötschke had zich heel knap weten te plaatsen voor de finals om de landstitel.

Het begon ook uitermate sterk. Zowel Den Bosch als Den Haag waren goed aanvallend bezig en het was een mooie strijd om naar te kijken met behoorlijk wat kansen over en weer. In het tweede kwart begonnen de Brabantse dames met het pikken van een strafcorner. Al met al wist hdm, die voor het eerst in de geschiedenis play-offs spelen, bij de rust toch nog een knappe 0-0 op het bord te houden.

Strafcorner-regen

Jammer dat Den Bosch in nieuw sport  bedacht: bij iedere aanval in de cirkel werd niet gemikt op het doel maar op de enkels van de tegenstander. Probeer je daar maar eens tegen verdedigen. Op een gegeven moment was het aantal strafcorners voor Den Bosch niet meer op twee handen te tellen. Maar keer op keer bewees “Remmie” (Julia Remmerswaal) haar kwaliteiten. Van die grote strafcorner-regen kwamen er maar twee voorbij deze Haagse goalie. Met nog een geslaagde strafbal wist de international Frederique Matla de stand van Den Bosch op 0-3 te brengen. Deze strafcorner tactiek maakte het een saaie bedoeling en hier roept opnieuw de wens om veldpunten meer waarde te geven dan SC.

Heldhaftig

Het enige velddoelpunt werd als toetje door Noor Omrani toegevoegd zodat de uitslag uiteindelijk 0-4 werd. Een stevige nederlaag maar zeker door het spel van het eerste kwart konden de Haagse dames met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. We kijken nu al reikhalzend naar de return aanstaande zaterdag in Den Bosch.

Hoe gaaf waren vandaag alle spandoeken die de hdm leden hadden opgehangen om ‘hun dames’ aan te moedigen. Daaraan kan je zien dat ondanks de corona periode hdm een betrokken club is waar breedtesport en tophockey nog steeds hand in hand gaan!