https://www.hgc.nl/https://hcdenbosch.nlDames HGC strijdend ten onder

Waar HGC vecht voor levensbehoud op de onderste plaatsen deze laatst fase van de Hoofdklasse competitie. Kwam Den Bosch gisteren door winst op SCHC en op basis van het doelsaldo weer op de eerste plaats te staan met evenveel punten als Amsterdam.
De uitslag van 1-7 was daarom niet echt verrassend op de Roggewoning. Het bewijst weer eens hoe groot het verschil is binnen de hoofdklasse.

Binnen een minuut op achterstand

Als je als underdog het veld op stapt tegenover de grootmacht uit Brabant kan je jezelf ingraven en er een verdedigende wedstrijd van maken. Zeker als je al binnen een minuut op achterstand komt door een treffer van Joosje Burg van Den Bosch. Maar dat gebeurde dus zeker niet. Het antwoord van de gazellen dames was: aanvallen! Ze hadden er lol in en brachten dat tot uiting in een mooi aanvallend spel.

Enige treffer

Je zag duidelijk dat Den Bosch met minder moeite meer resultaat wisten te behalen. De achterstand liep in de eerst helft al op tot 0-3. Na bijna een half uur spelen kon Dirkie Chamberlain van HGC daar iets tegenover zetten door het scoren van een strafcorner. Dat zou ook de enige treffer blijven voor de thuisploeg.

Doelpunten in alle variaties

Velddoelpunt, twee keer strafcorner en een strafbal. Alle variaties kregen we in de tweede helft te zien. De meting met de kopploeg eindigde met 1-7. Toch zag je bij de speelsters van Robbert-Jan de Vos geen verslagen indruk, strijdend ten onder kwamen ze met opgeheven hoofd het veld af. Natuurlijk komen we tekort tegen dit team, maar vandaag zijn we toch weer een beetje sterker worden, straalde er vanaf.