https://www.kamponghockey.nl/hockey foto hdm

Kampong sleept er een punt uit

Deze week namen het bestuur van Kampong en coach Pieter Bos afscheid van elkaar. Het dames team staat op de laatste plaats in de Hoofdklasse en er bleek geen overeenstemming over hoe dit om te buigen. Heeft dat ook invloed op de speelsters die nu met Jisse Waasdorp (hoofdcoach) en Marieke Dijkstra deze strijd in Den Haag aangaan?

Niet lekker in de wedstrijd

Het leek wel of de dames uit Utrecht als hekkensluiter wat te bewijzen hadden. Als team werd er vol passie en vuur gestreden. Niet altijd even succesvol, maar de thuisploeg zat helemaal niet lekker in de wedstrijd. Kampong mocht in het eerste kwart al drie strafcorners nemen. Die werden niet benut maar het gaf wel aan dat de dames zich goed wisten te roeren in de cirkel van de blauw-witten.

Strafbal benut

Er was in het tweede kwart een strafbal nodig waarmee Pien van Nes de thuisploeg eindelijk op voorsprong zette. Maar ook daarna werd het spel niet beter. Het Haagse team wist elkaar niet meer te vinden. Veel balverlies en weinig samenhangende opbouw in de aanval. Als de nummer vier tegen de degradatie kandidaat zou je toch een heel andere machtsverhouding verwachten.

Beloning voor Kampong

Eigenlijk hing het al in de lucht toen Luna Fokke een paar minuten voor tijd de stand op 1-1 wist te brengen. Onnodig puntenverlies voor hdm, waar trainer Ivar Knötschke vast nog stevig over na zal moeten praten. Kampong was blij, Marieke Dijkstra en Jisse Waasdorp hadden toch na zo’n roerige week iets goeds neergezet.