Hockeyclub Tilburg HC Klein ZwitserlandKijken naar boven

Klein Zwitserland mag deze zondag meteen aan de bak tegen concurrent Tilburg. De Steenbokken bungelen met 3 punten verschil net onder het team uit Brabant wat op een 9e plek staat. Alleen Hurley staat daar nog onder met ook 3 punten verschil. Er moet vandaag dus levensreddend werk worden verrichten op de Klattenweg door beide teams.

Onvoorwaardelijk

De Steenbokken zette vanaf het eerste fluitsignaal vol in. Onvoorwaardelijk om thuis die belangrijke punten binnen te halen. Dat was nog niet eenvoudig, vijf belangrijke spelers waren er niet door interland verplichtingen. Een strafbal in de eerste 17 minuten werd door Blake Wortherspoon van de thuisploeg gemist zodat in het tweede kwart de openingstreffer van Tilburg kwam.

Maar met volle vechtlust joeg Wisse Schapers vijf minuten na de rust de bal snoeihard de cirkel in waarbij de altijd behendige Koen Bijen de bal fantastisch naast de Brabantse keeper Camille van Emstede achter de lijn tikte. Het strijden werd beloond.

Blake Wortherspoon

Blake Wortherspoon zou later zijn gemiste strafbal meer dan goed maken door een strafcorner te benutten voor de Steenbokken. 2-1. Bij de vijf minuten die daarop volgden hield het KZ publiek de billen samengeknepen. De strafcorner regen in het nadeel van KZ leek maar niet te stoppen. Steeds werd opnieuw werd de bal aangelegd maar van scoren wilde het niet komen. Het eindsignaal was gefloten terwijl er nog één strafcorner werd genomen door de Tilburgers. Dit zou bepalen of het een gelijkspel werd of toch de 3 punten voor KZ.

Koene Schaper wist deze de bal te stoppen en het feest kon los gaan op de Klattenweg. Het was een prachtige prestatie van dit team dat nu met 10 punten gelijk komt te staan in de competitie met Tilburg en er nu kansen zijn om zonder play-out wedstrijden in de hoofdklasse te blijven.