HGC hockey wassenaarhttps://www.ahbc.nl/Weinig strijd om de Goldcup in Wassenaar

Bij de wedstrijden in de vierde ronde (de kwartfinales) van de Gold Cup nemen de heren van HGC het op tegen Goldcup titelverdediger Amsterdam. Beide teams troffen elkaar eerder in de hoofdklasse competitie en toen werd HGC met 7-3 onder de mat geveegd. Vanavond kunnen ze iets terug doen.

Amsterdam heeft meer oog voor competitie

Het zou deze avond niet echt een zenuwslopend schouwspel worden. Amsterdam kwam naar de Roggewoning in Wassenaar met 7 jeugdspelers die normaal niet in de hoofdklasse meespelen. Het was dus niet alleen de vele regen waardoor Amsterdam op waterverf leek. HGC had daardoor weinig nodig om vanaf het eerste moment de boventoon te voeren.

Hattrick van Siem

Siem Schoenaker was de held van deze avond, hij wist 3 maal keeper Philip van Leeuwen te passeren. Harjeet Singh en Seve van Ass namen de andere twee treffers voor hun rekening. Voor Amsterdam wist Justin Reid-Ross met een strafcorner de nul van het bord te wissen. Jacob van Meer die meekwam uit de A1 kon daar nog een tweede punt aan toevoegen. Maar echt spannend werd het daardoor niet.

Andere Goldcup wedstrijden deze avond:

Den Bosch – Cartouche (Uitslag 2 – 1)

Tilburg – Rotterdam (Uitslag 2 – 3)

Pinoké – Schaerweijde (Uitslag 6 – 1)